Förverkliga din dröm som författare - vi hjälper dig!

Har du någonsin drömt om friheten att kunna livnära dig på att skriva böcker, och göra detta från var som helst i världen? Många drömmer om detta men stoppar sig snart i tanken då man inte vet hur man ger ut boken eller att konkurrensen är allt för hård för att man ska klara sig igenom bokförlagens nålsöga att bli publicerad. Om man trots allt lyckas få kontrakt med ett bokförlag så tar det i de flesta fall lång tid innan boken publiceras och ger dig intäkter. Digibook erbjuder dig ett alternativ till den traditionella bokvärlden där du själv bestämmer när boken ska ges ut och det är du som får majoriteten av bokens intäkter (70%).

Vår ambition

Vi bygger just nu en ny digital plattform, här på digibook.se, som riktar sig till dig som vill förverkliga din dröm som författare utan att ägna någon som helst tid åt administrativt krångel – när du har skrivit klart och/eller talat in din bok så lämnar du över den till Digibook så fixar vi resten. Vi är inget bokförlag så du äger själv rättigheterna för dina böcker när du använder våra tjänster, och du kan när som helst avsluta samarbetet med oss, utan några som helst förpliktelser. Vi vill skapa en digital plattform med modernt tänk; där du inte behöver vara beroende av ett bokförlag för att nå ut med dina böcker. Du ska heller inte behöva ägna tid åt att administrera dina publiceringar, utan det är det vi tar hand om. Då får du tid över till det du mest gillar och har talang för; skrivandet. Vi lyssnar på våra författare och läsare, för att kontinuerligt bli bättre och bättre och ständigt utveckla vår digitala plattform med nya funktioner. Tillsammans är vi starka!

Vi tänker grönt och digitalt

Vi kommer inte att ge ut några tryckta exemplar av dina böcker, utan enbart den digitala versionen i form av ljudbok och ebok. Den digitala boken är idag så pass erkänd att allt fler går över till att läsa eller lyssna via digitala plattformar.  

Trenden är tydlig, senaste statistiken säger: 
”Formatet Digital ljudbok ökade motsvarande 41,5 procent och E-bok med 12,1 procent” 
(källa: forlaggare.se, bokstatistik)
Klicka för större bild

Vi är lite annorlunda - Digibooks egna prenumerationstjänst för dina böcker

Direkt på vår digitala plattform erbjuder vi läsaren att prenumerera på en specifik bok för ett bestämt månadsbelopp (29 kr). Och vi tror på fullständig transparens, därför kan du själv följa i realtid hur många som prenumererar på dina böcker. Månadsbeloppet som läsaren betalar för sin prenumeration delas inte med andra författare utan tillfaller dig, förutom det belopp som Digibook drar av (30%) för att täcka egna kostnader, såsom kundtjänst, programvara och betalningslösning.

Du kan även sända meddelande till dina nuvarande läsare av en specifik bok,  där du till exempel kan sända en ”teaser” för en av dina andra böcker. 

Registrera dig som författare på digibook.se och få tillgång till alla tjänster

Registrera dig nedan så sänder vi ett mail med inloggningsuppgifter. Nedan kan du läsa om vårt avtal med dig som författare. När du registrerat dig så får du tillgång till våra följande tjänster:

1) Publicera och lägga upp dina digitala böcker via vår plattform för publicering på alla kända nätbokhandlar och streamingtjänster (till exempel; Adlibris, Bokus, Bokon, Storytel, Bookbeat, och många fler). 

2) Publicera dina digitala böcker direkt på vår plattform, digibook.se, och därmed bli tillgängliga i vårt unika prenumerationssystem, vilket innebär att läsarna kan prenumerera på din bok så länge de läser den och när boken är läst avslutar läsaren själv sin prenumeration med ett knapptryck och eventuellt påbörjar en ny prenumeration för nästa bok. Här kan du som författare själv följa prenumerationerna i realtid.

3) Ett community för egenutgivande författare. 

Digibook.se ger inte ut några böcker via fysiskt tryck, utan enbart digitala versioner av din bok såsom ebok och ljudbok.

Vår roadmap - kortfattat

Bygga den tekniska plattformen (beräknas vara klar 17:e december)
Webbdesign 100%
Bygga boklista - vi lägger upp din bok i prenumerationstjänsten (beräknas vara klart 28:e februari)
Boklista för prenumeration 94%
Lansering för dig som författare - samtliga 3 tjänster enligt ovan är fullt aktiva (beräknas ske den 7:e mars)
Go live 1 0%
GO LIVE! V öppnar portarna för läsarna! (beräknas ske den 21:e mars)
Webbdesigner 0%

Registrera dig som författare redan idag!

Börja med att registrera dig nedan – därefter får du instruktioner för nästa steg. Om du har frågor eller vill ha mer info så sänd ett mail till info@digibook.se

När du publicerar din bok genom Digibook så gäller följande avtal mellan dig som författare och Media 24 / Digibook: 

  • Dina intäkter för utgivning via internetbokhandlar och streamingtjänster som tredje part (*Elib) erbjuder: som författare mottager du 70% av intäkterna som Media 24 / Digibook erhåller för din bok (exklusive moms). Utbetalning sker kvartalsvis till det konto du registrerar när du sänder din bok för publicering. 
  • Dina intäkter för utgivning via Digibooks unika prenumerationstjänt: som författare mottager du 70% av intäkterna som Media 24 / Digibook erhåller för din bok (exklusive moms). Utbetalning sker kvartalsvis till det konto du registrerar när du sänder din bok för publicering.
  • Du äger själv utgivningsrättigheterna till dina böcker, om inget ytterligare avtal har signerats mellan dig och Media 24 / Digibook
  • Du går i godo för att att du själv äger utgivningsrättigheterna till boken du publicerar.
  • Media 24 / Digibook kopplar din digitala bok till ett unikt ISBNnr, utan extra kostnad för dig som författare. 
  • Media 24 / Digibook förpliktigar sig att publicera din bok som ebok och/eller ljudbok enligt inskickat formulär i alla de välkända internetbokhandlar och streamingtjänster som tredje part (*Elib) erbjuder. 
  • Media 24 / Digibook förbehåller sig rätten att tacka nej eller avbryta en publicering ifall innehållet är av en karaktär som Media 24 / Digibook ej vill identifiera sig med, t.ex. innehåll som är direkt skadligt för läsaren, strider mot mänskliga rättigheter, är diskriminerande etc. 
  • Du som författare kan när som helst säga upp avtalet med Media 24 / Digibook. Media 24 / Digibook har då max 6 månader på sig att dra tillbaka din bok från samtliga försäljningskanaler och avsluta med en slutlig utbetalning av innestående belopp till dig. 
  • Media 24 / Digibook betalar inga skatter eller avgifter för de intäkter du erhåller, detta ansvarar du själv för.
* Elib – sveriges största marknad för digitala böcker. Via Elib når din bok ut till den absoluta majoriteten av ineternetbokhandlar och streamingtjänster för böcker i Sverige. 
 
Om du har ytterligare frågor så tag kontakt med oss genom att sända en e-post till info@digibook.se

Registrera dig här:

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna webbplats accepterar du vår användning av cookies.  Lär dig mer