Birger Nicklasson

Birger Nicklasson föddes den 17 maj 1954. Han växte upp på Vänersnäs, ett par mil utanför Vänersborg, men bor sedan 1976 i Trollhättan. Han tog värvning vid 17 års ålder och tjänstgjorde på K3 i Skövde under tre år. Sedan mönstrade han på MS/ Kungsholm och seglade på haven under ett halvår. Han mönstrade av, jobbade som väktare och som skötare inom långvården i Vänersborg. Sparade pengar och reste på sensommaren 1975 till Argentina. Efter nästan ett halvår i militärkuppernas Sydamerika, kom han hem och började jobba som väktare igen. Det höll han på med i 15 år.


1992 började han tillsammans med några vänner jobba upp ett tekniksäkerhetsföretag i Trollhättan, det företaget finns fortfarande kvar. Därefter har han jobbat med säkerhetsanalyser och kris och beredskapshantering för kommuner fram till 2013, då han fick en anställning som Fartygsvärd på Stenalines  MS/ Germanica. Det är också under dessa år han tog upp skrivandet igen. Som barn skrev han mycket och under åren har det funnits historier som vill ut, men tiden har inte funnits. Inte förrän nu.

Forfatt3

Mina böcker

Exterminii – en bokserie där del ett skrevs mellan 2016 och 2017, om äventyr och krig i en dystopisk omgivning. I serien har jag lyckats pricka in många av våra problem idag. Vädret, pandemi, förortsgängens ökande våldskapital, den organiserade kriminaliteten och Rysslands avancemang västerut, bland annat. Allt i en annan verklighet, men ändå.

exterminii_1

Exterminii - Del 1
återuppbyggnaden

Tillgänglig som tryckt bok, e-bok samt ljudbok.

De 30-40% som överlevt pandemin, kämpar nu för att bygga upp ett fungerande samhälle igen. De grupper som redan före pandemin levde utanför samhället, men av det, fortsätter att försöka ta för sig av det som inte är deras och detta problem måste nu åtgärdas. En gång för alla. Ensamma övergivna barn, många bara ett par år gamla, går en osäker framtid till mötes då vuxna runt dom dör. Hot och våld tvingar många att plocka fram sidor hos sig själva som de inte ens visste att de hade, för att överleva och för att rädda andra. Hoppas ni blir nöjda med detta mitt första försök att läsa in boken som ljudbok.

Exterminii - Del 2
Terror

Tillgänglig som tryckt bok, e-bok samt ljudbok.

De knappt tre miljoner som fortfarande klamrar sig fast vid livet här i Sverige har fått kämpa under några månader för att behålla kontrollen över sina liv och framtid. Men det är långt ifrån över ännu. Stockholm med omnejd drabbas av en mycket välorganiserad terrororganisation som har som mål att ta över landet och skapa ett kalifat. Södra halvan av Sverige drabbas av ett oväder bortom allt förstånd. Jenny och de andra på segelbåten Berlin II möter så väl naturens ursinne som människors brutalitet på färden över Atlanten och Lisa får åter ta till våld för att freda sig och barnen. Några är fast beslutna, hon ska dö.

Exterminii - Del 3
Genom blod och eld

Tillgänglig som tryckt bok, e-bok samt ljudbok.

I denna del, den tredje, får Lisa nya och mycket envisa dödsfiender som hotar såväl henne som barnen till livet. Terroristerna fortsätter att med olika medel försöka ta kontroll över landet och ingen går säker. Jenny och hennes seglarvänner når till sist sitt mål, men det kommer nästan att kosta henne liv, när Lisas nya dödsfiender, Gun och Sofie slår till. Med hjälp av svenska förrädare försöker Ryssland ta kontroll över södra Sverige men samtidigt drabbas världen av en naturkatastrof Jorden inte upplevt under många tusen år.

Exterminii - Del 4
Flykt

Tillgänglig som tryckt bok, e-bok samt ljudbok.

Lisa och barnen kommer äntligen iväg på den där hett efterlängtade båtturen med Jenny och hennes båtvänner, Linda, Jim och Manfred. Efter en avkopplande tur ut mot de yttre öarna i Norrtälje skärgård slås lugnet sönder då ett marinfartyg från Finland snabbt närmar sig och en officer meddelar att en rysk invasionsstyrka är på väg mot kusten. Nu blir det en jakt på sekunder för att komma undan och flykten pågår i dagar, allt längre västerut. Gun och Sofie är åter på rymmen, men från rättvisan. Deras mål att mörda Lisa och polischefen Emma är fortfarande lika stark.

Här hittar du mina böcker

Klicka på respektive logga, öppnas i en ny flik.

Efter hand som mina böcker kommer ut som ljudböcker så hittar du dem även här: 

Kontakta mig

Mobil: 070-3179951 E-mail: birger_nicklasson@yahoo.se Facebook: birger nicklasson Instagram: nicklassonbirger

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna webbplats accepterar du vår användning av cookies.  Lär dig mer